Om mig och bloggen

Jag heter Johan och det här är min blogg. Här kommer jag främst dela med mig av min vardag och min stora passion för triathlon vilket jag även sysslar med på fritiden. Jag kommer bjuda på mycket allmän kuriosa och information om sporten men även personliga erfarenheter. Det blir självfallet även mycket träningstips och guider till rätt utrustning, bara för att ge en försmak.

Vem är jag då? Jo, jag heter Johan som sagt och bor för tillfället i en liten stad i Sverige. De flesta av mina vänner har flyttat härifrån men jag trivs faktiskt bra. Kanske är det närheten till härliga löparspår och vatten som gör att jag älskar staden. Det är ju faktiskt perfekta förutsättningar när jag ska träna inför triathlon-lopp.

Varför så stort intresse för triathlon?

Om mig och bloggen

Jag har alltid haft ett enormt intresse för träning och att utmana mig själv. Som ung provade jag på flera olika sporter innan valet föll på triathlon. Jag har alltid varit uthållig och älskat sporter som fokuserar på detta. Ett tag höll jag bara på med cykling men sedan valde jag att gå över helt till triathlon. Ett val jag aldrig har ångrat.

Det är svårt att förklara min kärlek till sporten i ord men jag tror det jag älskar mest är den stora uppgiften jag har framför mig. Jag tränar och förbereder mig i flera månader inför ett lopp och det är så enormt härligt att sedan gå i mål efter ett lopp. Att känna att jag är ett med min kropp helt enkelt.

Jag åker på en del tävlingar runt om i Sverige men jag har egentligen inget mål med detta. Jag vill bara utmana mig själv och hålla på med något som jag brinner för. Genom triathlon har jag även fått många nya vänner med samma intressen vilket jag så klart är väldigt tacksam för. Nu hoppas jag att fler får upp ögonen för sporten.